Dans & föreläsning med Kristjan Lootus

7 Feb , Valhall - Dans

Kristjan Lootus håller en inspirerande föreläsning, framförallt om hans resa i dansens värld och hur man strukturerat tar sig fram för att nå stora mål. Kvällen avslutas med dans tillsammans med Kristjan. Ett måste för alla dansintresserade.

Köp biljett

Om Kristjan Lootus

Kristjan började dansa tidigt och upptäckte snabbt sin stora passion i livet, dansen.

Redan när han var 6 år gamma bjöd en granne med honom till träningen som danspartner och bara någon månad senare vann han sin första tävling.

Under tolv år tränade och tävlade han sig upp till proffsnivå inom Ballroom Dancing och efter att ha vunnit sin allra första tävling var karriären ett faktum.

Kristjan tävlingsdansade i 12 år, sedan började han upptäcka och lära sig andra dansstilar och fortsatte sin karriär inom den estniska Dansagenturen. I Estland jobbade Kristjan som artist, koreograf och ledare av sin showgrupp, medverkade i flera musikaler som Miss Saigon och Sound of Music.

Efter många år i estnisk showbranch ville Kristjan utveckla och prova sin karriär utomlands och 2003 reste han med en grupp vänner till USA och satt upp en musikal-show i en av Hollywoods teatrar i LA. Därefter reste Kristjan till Sverige och tillsammans med Estonian Dance Agency jobbade han 2 år på Viking Lines kryssningsbåtar. 2006 tog han äntligen det stora steget och flyttade permanent till Sverige.

År 2006 fick Kristjan erbjudande om att jobba under hela sommaren tillsammans med Robert Wells fantastiska show Rhapsody in Rock i Dalhalla. Därefter följde roller i musikalen West Side Story, Three LuckySwedes och den stora Julturnén Stjärnklart m.fl.

Kristjan har också medverkat i Melodifestivalen och dansat med flera artister samt varit med i många öppningsnummer och mellanakter, bl.a i den mest minnesvärda finalmellanakten med Björn Gustafsson och Dirty Dancing lyftet.

Det finns mycket spännande i Kristjans karriär/biografi, även filmmedverkan i Åsa Nisses nyfilmatisering där han fick möjligheten att koreografera danscener och även spela Kjell Bergqvist body-double. Kristjan har också koreograferat för musikalen Addams Family, artisten Magnus Carlsson och för Christer Sjögrens Julturné.

Under 9 år har Kristjan också inspirerat till dans och glädje under sina dansträningsresor tillsammans med Strandgårdens Hälsoresor till olika underbara destinationer i södra Europa.