Ersboda Sci-Fi Night

22 feb , Valhall - Filmevent

BILJETT UTE NU! (200 kr / 2 filmer!)

Köp biljett 200 kr

Mad Max (1979) Ocencurerad version som inte fick visas på svensk bio förut!
https://www.youtube.com/watch?v=caHnaRq8Qlg

Akira (1988) Anime- och cyberpunkklassikern som saknar motstycke i modern sci fi-historia!
https://www.youtube.com/watch?v=YoYPyW5mn_I

Tacobuffén serveras från kl 17

Välkommen till Ersboda Sci-Fi Night! En kväll då vi visar 2 sci-fi klassiker; Akira och Mad Max som inte visats på svensk bio förut!

Förutom allt detta så kör vi tacobuffé i vår restaurang (endast 80:-) och ölservering (!!) i biografen, riktigt trevligt! Vi kör ett spännande Filmquiz med fina priser i pauserna mellan filmerna. Den här kvällen får inte missas!

Mer om Mad Max

"Oklippt Mad Max visas på svensk bio efter 40 år.

För första gången släpps den första filmen om Mad Max i en helt ocensurerad version för visning på bio i Sverige, skriver Dagens Nyheter. När filmen visades för 40 år sedan på svenska biografer var den kraftigt nedklippt. Därefter har den visats ytterligare två gånger med bortklippta våldsscener. När Statens Medieråd återigen har granskat filmen har den slutligen undsluppit saxen."

Mer om Akira

I en snar framtid, efter världsvid ödeläggelse från det stora kriget, ligger den dekadenta megastaden Neo Tokyo som byggts upp i spillrorna av den gamla världen. Kriminella gäng, polisbrutalitet, korruption och utbredd arbetslöshet gör staden till en plats i ständig oro. De två unga motorcyklisterna Kaneda och Tetsuo ger sig ut på jakt efter sanningen för att bringa reda i en stad i konstant oreda. Akira är anime- och cyberpunkklassikern som saknar motstycke i modern sci fi-historia.

Exakta tider och mer info dyker upp löpande i eventet.