Christian Kjellvander (OBS! NYTT DATUM 25 SEP 2021)

25 sep , Valhall - Konsert

(OBS! NYTT DATUM 25 SEP 2021. KÖPTA BILJETTER GÄLLER)
Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Om man inte vill eller kan gå det nya datumet så får man tillbaka pengarna för sin köpta biljett. För återköp, kontakta Tickster.
 
support@tickster.com
0771-47 70 70
 
Övriga frågor kontakta info@ersbodafolketshus.se

Christian Kjellvander är äntligen ute på vägarna igen och nu kommer han till Ersboda Folkets Hus! Med sig som support har han fantastiska Crying Day Care Choir. Det här blir en lysande konsertkväll som inte ska missas! Biljett finns ute NU!

Köp biljett 250 kr

20:00 Crying Day Care Choir (Live)
22:00 Christian Kjellvander (Live)
00:00 Vi stänger

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. Den 26 oktober släpptes hans nya album Wild Hxmans och i anslutning till det ger sig även Christian ut på vägarna.

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Wild Hxmans är inspelad i Christians hem och studio under en vecka i maj 2018 och släpptes 26 oktober till kritikernas hyllning.

5/5 DN, ”Det är vansinnigt fint och låter som om det bara har råkat falla på plats precis så här”
4/5 VF
8/10 Sonic, ”Styrkebesked från en av våra stora konstnärer”
4/5 Aftonbladet, ”Den sju låtar långa sviten hör till det allra bästa han har spelat in.”
4/5 Dagens Industri
4/5 Ikon, ”En mycket mäktig skiva”
4/5 Sydsvenskan